609 713 143 tirigualada@filnux.com

I.P.S.C. – International Practical Shoting Conference

L’IPSC és una disciplina de tir esportiu l’origen del qual es remunta als anys cinquanta.

La International Practical Shoting Conference (IPSC) es va fundar el 1976 a Columbia, Missouri.

Una quarantena de persones van ser convidades a una conferència per determinar la naturalesa i el futur d’aquest esport.

El coronel Jeff Cooper (Fundador) va actuar com a President de la conferència i va ser triat com a primer President Mundial de la IPSC.

John Dean Cooper, més conegut com Jeff Cooper va ser Coronel del cos de marines.

Era conegut per la defensa de les pistoles de grans calibres, especialment de la Colt 1911 amb el cartutx 45 ACP.

El 1976, Jeff Cooper va fundar l’American Pistol Institute, a Paulden, Arizona.

L’IPSC o recorreguts de tir consisteix a mesurar la capacitat d’un tirador de disparar una arma de foc de manera ràpida i precisa.

En aquesta disciplina també es té en compte la potència de la munició.

Es va considerar que el desavantatge de fer servir una arma de cartutx potent calia premiar-la amb més puntuació que els calibres menys potents, compensant d’aquesta manera el retrocés més gran de l’arma i la menor capacitat dels seus carregadors.

S’idea llavors una manera de classificar les armes en dues categories o factors segons la seva potència: factor major i factor menor.

Aquest esport es va estendre ràpidament entre els tiradors de tot el món, però fins a l’any 1994 els Recorreguts de Tir no es van incloure a la Reial Federació Espanyola de Tir Olímpic (RFEDTO).

Es crea llavors el campionat d’Espanya i una copa composta per diverses fases de classificació, a la qual se li va anomenar Copa President.

Mostra de la gran acceptació que té aquest esport és que el 1994 hi havia aproximadament uns 200 tiradors però actualment són molts més.

Fins no fa gaire l’IPSC es limitava a pistoles i revòlvers, però avui dia també es pot competir en la modalitat d’armes llargues i fins i tot en la categoria Action Air.